top of page
Buscar
  • Foto del escritorA R I S T E M A R T I

Què és la violència vicària

Actualizado: 22 dic 2023

La violència vicària, un terme que ressona amb serietat en l'àmbit legal, aborda una forma insidiosa d'abús que transcendeix el físic per enfonsar-se profundament en l'àmbit psicològic. Com a advocades especialitzades en violència de gènere i dret familiar, ens sentim compel·lides a explorar i explicar aquest fenomen que sovint passa desapercebut, però les seves conseqüències són igualment devastadores.


Què és la Violència Vicària?

La violència vicària no es manifesta a través de cops directes o amenaces òbvies; en canvi, s'infiltre en les relacions properes de la víctima. Implica un control manipulador sobre factors indirectes, com ara fills, mascotes, recursos econòmics i relacions familiars. Aquest tipus d'abús psicològic busca danyar a la víctima a través de l'ús estratègic de persones i elements significatius a la seva vida.


Una violència invisible

Una de les característiques més desafiants de la violència vicària és la seva naturalesa invisible. Les empremtes emocionals i psicològiques són profundes, però no sempre evidents a simple vista. Com a advocades, és crucial comprendre i reconèixer aquests patrons ocults per oferir el suport legal adequat.


Desafiaments legals i estratègies per abordar-la

Des d'una perspectiva legal, la violència vicària planteja desafiaments únics. La manca d'evidència tangible sovint dificulta la presentació de casos sòlids. És fonamental per a nosaltres treballar en estreta col·laboració amb les nostres clientas per recopilar proves, documentar patrons de comportament i advocar per solucions que protegeixin no només els seus drets, sinó també el seu benestar emocional.


Ajuda contra la violència vicària

La violència vicària prospera en el silenci. Com a advocades compromeses amb la justícia i l'eradicació de la violència de gènere, encoratgem les nostres clientas a trencar el silenci. La denúncia d'aquests patrons abusius és el primer pas cap a la lliberació i la recuperació.

En resum, la violència vicària és un fenomen complex que mereix atenció especialitzada. Com a advocades especialitzades en violència de gènere i dret familiar, estem aquí per oferir suport legal i construir un camí cap a la justícia i la curació. A Ariste Martí Advocades, no només defendim drets, sinó que també treballem incansablement per posar fi al cicle invisible de la violència vicària.

6 visualizaciones0 comentarios

コメント


bottom of page