top of page
Buscar
  • Foto del escritorA R I S T E M A R T I

Sumissió Química i el Marc Legal a Espanya

Actualizado: 26 abr

En el complex entramat legal que regula els delictes sexuals a Espanya, el Codi Penal estableix distincions crucials entre abús i agressió sexual, centrant-se en la presència o absència de violència o intimidació. La sumissió química, tot i ser atroç en la seva natura, es classifica com a abús sexual, ja que es considera que l'administració de substàncies no constitueix violència directa. En aquest article, explorarem com s'aborda la sumissió química al Codi Penal espanyol i les implicacions legals associades.


Diferenciant Abús d'Agressió Sexual

La definició legal d'agressió sexual implica un acte que es du a terme emprant violència, intimidació o amenaça. D'altra banda, l'abús sexual es produeix quan no s'exerceix violència ni intimidació, però es vulnera la llibertat sexual de la víctima d'alguna manera. És aquí on entra en joc la sumissió química: una forma insidiosa d'abús que implica l'ús de substàncies per anul·lar la voluntat de la víctima i cometre actes contra la seva llibertat sexual.


La Sumissió Química com a Abús Sexual

La sumissió química es classifica com a abús sexual al Codi Penal espanyol a causa que l'administració de substàncies no es considera una forma directa de violència o intimidació. Malgrat aquesta distinció, no hem de subestimar la gravetat de les seves conseqüències ni el mal que s'infligeix a la víctima. La sumissió química implica una violació greu de la dignitat i els drets fonamentals de la persona.


Penalitats per Sumissió Química

Les penalitats per sumissió química varien segons diversos factors. La pena bàsica per aquest delicte oscil·la entre un i tres anys de presó. No obstant això, en casos que involucrin agreujants, la pena pot augmentar significativament. Per exemple, si s'utilitzen armes, hi participen diverses persones en el delicte o es causa dany a la salut física o mental de la víctima, la pena pot arribar fins als 10 anys de presó.


Ariste Martí Advocades: Defensant els teus Drets i Dignitat

A Ariste Martí Advocades, entenem la complexitat legal i emocional que envolta els casos de sumissió química. El nostre equip d'advocades està compromès en brindar-te el suport legal i l'orientació necessària per enfrontar aquests desafiaments. Des de l'assessorament inicial fins a la representació als tribunals, estem aquí per lluitar per la teva justícia i assegurar-nos que els teus drets i dignitat siguin preservats.

No importa quan complex sigui el panorama legal, a Ariste Martí Advocades estem aquí per guiar-te a través de cada pas del procés i buscar la millor resolució possible. El teu benestar és la nostra prioritat, i estem determinades a posar fi a la sumissió química i qualsevol forma de violència sexual. Si has estat víctima o tens informació sobre un cas de sumissió química, no dubtis en contactar-nos. Juntes, podem crear un canvi significatiu i un futur més segur per a tothom.

9 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page